Sant Pere “peta” fort

Trobo que les festes de Sant Pere han “petat” fort. Tinc la impressió que el camí que es segueix fa que vagin prenent un caire cada vegada més participatiu. A nivell de preparació amb la implicació d’entitats i col·lectius, amb activitats que diversifiquen el programa tradicional. A nivell d’assistència als actes, és evident la progressió any rera any.

Podem fidelitzar “els clients” de la Festa Major amb una bona oferta i això ens farà obtenir bons resultats d’assistència. Però aquest no pot ser l’únic indicador de la qualitat de la nostra festa ni, segurament, el millor. La línia de promoure que es visqui pel sentit de festa, que es participi des de l’inici de la seva preparació, que es faciliti que sigui una festa del poble en el més ampli sentit de voluntat col·lectiva, ens ha de fer arribar a nivells on la participació, massiva -o no tant-, passi a ser l’expressió de la ferma voluntat de viure la festa.

El dia de Sant Pere a la sortida de la Prioral la meva sogra em va comentar que en els darrers anys ha notant un continu increment d’assitència en els actes religiosos de la Festa Major. El mateix dia, una persona de Cambrils em va dir que a la revetlla de St. Pere del seu poble, enguany no hi va haver tanta gent i que, gràcies a això, la gent de Cambrils l’havíen pogut disfrutar millor. Casualitat o símptoma?

Que l’any vinent Sant Pere peti (en tots sentits!!) encara més fort i que els de Cambrils puguin disfrutar millor la seva revetlla.

Àngel Cortadelles, president del Casal Foment d’ERC

(30/06/2001)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s