Anem al tros o al teatre?

“Passin, passin, que l’espectacle és a punt de començar… ”

En la imaginació de gran part de la ciutadania, aquesta frase de presentació podria ser la que introduís l’inici del cicle electoral. La política espectacle al seu màxim exponent.

Vet aquí, però, que per a la gent d’ERC la visió en la qual creiem és força diferent, i és així com des d’ERC ho volem comunicar cap a la totalitat de la ciutadania. L’arribada del nou cicle electoral no és per a nosaltres l’inici de cap espectacle; no és el moment d’intentar maquillar els oblits o les “maleses” realitzades durant la legislatura. És el punt en el qual s’ha de demostrar que la feina ha estat ben feta i que la ciutadania confia en la ideologia i en les persones que intentem aplicar-la a la gestió diària.

Des de fa molts anys sembrem llavors les quals, malgrat les tempestes i els mals vents que, com sempre, venen de ponent, donen uns fruits cada vegada més esplendorosos.

La feina pacient del pagès pot ser el símil més bo per analitzar la nostra situació. Igual que amb la feina del camp, ERC ha patit hiverns molt durs, anyades amb tempestes internes i atacs de plagues que volien debilitar-nos. Però vet aquí com la nostra soca es va fent cada vegada més ampla i les arrels penetren més profundament dins l’imaginari de la nostra societat.

El nostre treball no es fonamenta en utilitzar plantes manipulades convenienment per ensarronar al personal, ni en utilitzar herbicides que matin tot allò que és viu fins convertir el partit en un camp erm amb un pensament únic al servei exclussiu del líder. La nostra manera de fer parteix de la proximitat amb la ciutadania, del bon fer en els governs municipals, de fomentar el pensament intern i la crítica constructiva, ja que així el nostre planter es fa fort i resistent per superar les males anyades.

El 25 de maig, amb les municipals, i a la tardor amb les eleccions al Parlament, la ciutadania ha de demostrar si creu en la nostra manera de pensar i de fer. Si vol posar a les institucions tecnòcrates de disseny que es miren el camp des d’un despatx i que només el valoren pels diners que en poden treure, o bé a la gent del territori que cada dia trepitja el terrós i està entre les persones que vetllen per defensar la terra des de cada racó del nostre país.

Amb les municipals comença un nou cicle electoral i la previsió del temps, aquesta vegada, anuncia que els aires bufen a favor d’ERC. Que sigui veritat, ja que al tros hi ha molta feina a fer.

(09/02/2003)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s