Un llarg embaràs

No sé si hem de relacionar les dificultats en el naixement de la Biblioteca Central Comarcal de Reus amb una oculta venjança que, a mode de maledicció, van llençar els darrers animals que ompliren les sales de l’edifici, quan els seu ús estava vinculat a finalitats d’alimentar el cos més que no l’esperit. El cert és que desconec l’existència d’un període de gestació tan llarg en el regne animal, però bé, si això és el que hi ha, suposadament i després d’un embaràs tan llarg, en el moment del part se’ns ha de fer present un organisme plenament conformat i ple de vigor per créixer. Serà així?

La Biblioteca Central actuarà a mode de déu Saturn tot menjant-se els propis fills o, al contrari, potenciarà una veritable xarxa de biblioteques tant a nivell de ciutat com de comarca? Com hem d’interpretar el conveni signat amb el Centre de Lectura? D’una banda arriba tard i amb mancances, però  serà un exemple a aprofundir per ampliar-lo amb aquesta entitat i amb d’altres que disposen de fons especialitzats? Tindrem la capacitat de dissenyar que la dotació de nous fons ompli llacunes temàtiques existents a la ciutat? Tindrem Comissió de Lectura Pública, tal i com proposem des d’ERC en el nostre programa, per tal que sigui una eina de treball que ens ha de permetre fixar la política de compres, actuar com a Consell Assessor del sistema bibliotecari comarcal i fer que la participació no sigui només una bonica paraula en boca de tothom?

Certament són preguntes que sorgeixen sense haver analitzat el funcionament, ja que tot just aquesta setmana s’ha produït el part. Com que precisament no és setmesona, no la posem a la incubadora sinó que camini -i ràpid- des del primer dia, que prou falta que ens fa.

Àngel Cortadelles

President del Casal Foment d’ERC

(22/04/2003)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s