Pare, volem votar.

-Voleu votar?

-Si. Quan hi podem anar?

No sé pas a què ve aquesta sobtada conscienciació democràtica de les meves filles menors d’edat.

Potser deguda als comentaris fets a casa sobre els resultats de les proppassades municipals, en les quals ERC ha estat l’únic partit que ha pujat en nombre de vots i en percentatge a tots els col·legis electorals de la ciutat, malgrat que no hagi estat suficient per alterar els resultats en nombre de regidors. Això significa que ERC a Reus va clarament a més i que aconsegueix millores de resultats fins i tot als col·legis electorals on el perfil dels votants no han estat mai tradicionalment d’ERC.

Aquesta interessant tendència farà que de cara a les properes eleccions al Parlament de Catalunya ERC superi a Reus el llindar dels 5.000 vots i ens apropem o, fins i tot, arribem a superar els millors resultats obtinguts des de la represa democràtica. A la vegada, vistos els resultats de les municipals, ERC aspira a duplicar els diputats electes a la nostra demarcació (passar de 2 a 4) i en el conjunt del país passarà a ser la força que podrà garantir un govern sòlid, en el qual representarà la coherència d’unes idees al servei del país i l’aportació de Josep-Lluís Carod-Rovira com la persona candidata a la Presidència de la Generalitat amb aire més renovador i creïble per a una gran part de la ciutadania de Catalunya.

Des de Reus, la visualització d’aquests resultats engresca a treballar encara molt més per garantir que el nostre país recuperi la il·lusió per la política al servei a la ciutadania i que no traeixi el país amb pactes o dependències de caire estatal. És bonic pensar podrem ser els actors d’un moment històric de canvi políticament interessant, malgrat que de vegades les dèries del pare no siguin ben bé les mateixes que les de les filles….

-Però xiquetes, si encara no podreu votar a les properes eleccions al Parlament.

-Ja ho sabem, pare, però de moment si que podem votar en el concurs de focs…

Ja ho veieu, visca Sant Pere!! qui també vetlla per la democràcia en l’àmbit de la pirotècnia.

Àngel Cortadelles

President del Casal Foment d’ERC

(03/07/2003)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s