Una bona guia per mesurar el dinamisme d’una societat és utilitzar l’anàlisi de la situació en què es troba allò que anomenem la societat civil, és a dir, la xarxa ciutadana formada per les entitats i moviments associatius.
Aquesta definició genèrica se’m fa ben present en el moment en què des del Reus Deportiu, un dels clubs capdavanters a la nostra ciutat, se’m demana una salutació per a la seva revista. Aquesta publicació que neix amb la voluntat de ser òrgan de comunicació intern i extern, serà un bon instrument que ajudarà a mantenir viva la flama social i alhora, una bona guia per mesurar el dinamisme del club.
Els èxits esportius assolits durant tota la seva història són l’evidència d’una gran tasca social. No hi pot haver èxit a la competició sinó hi ha treball de base, de formació d’un ampli planter d’esportistes. Però en els nostres temps, l’esport no és només competició, és també un instrument educatiu, de millora i de progrés social. No citaré ara i aquí tots els beneficis que a nivell individual i col·lectiu es aporta la pràctica de l’activitat física, ja que no és l’objecte d’aquestes línies. Però si que vull incidir en la idea que, per l’assoliment d’aquest objectiu comú de millora social, entitats com el Reus Deportiu hi tenen reservat un paper de gran protagonisme. I en aquest camí per l’assoliment d’èxits esportius i de nivells més alts de benestar per a tothom, a la ciutat de Reus un club com el Reus Deportiu no s’hi troba sol, ja que la voluntat de l’Ajuntament és de fer un treball coordinat que beneficiï el màxim de persones possible.
Per tot això, desitjo que el Reus Deportiu continuï amb èxit la gran tasca que realitza i sapigueu que ens trobarem dia a dia treballant de comú acord per aconseguir l’objectiu de millorar la nostra societat mitjançant l’esport.
Àngel Cortadelles i Bacaria
Regidor de l’Esport de l’Ajuntament de Reus
(31/05/2005)