El sopar del “FOMENT”

El passat 19 de gener es va realitzar el sopar commemoratiu del centenari de Foment. Amb el nom de Foment es coneix la publicació periòdica i l’entitat que l’editava, el Foment Republicà Nacionalista de Reus (FRN), entitat que l’any 1931, participà en la fundació d’Esquerra Republicana de Catalunya. A partir d’aquell moment, Foment passar a ser el diari portantveu de l’Esquerra Republicana de Catalunya a les comarques tarragonines i el Casal Foment la seu d’Esquerra a la nostra ciutat.

Fou un sopar de trobada i de reconeixement. De trobada pel fet d’aplegar-se 208 persones que van voler reviure aquell llunyà àpat inaugural del FRN, a finals de 1906. De reconeixement pel fet de recordar i honorar totes les persones que durant aquests 100 anys han posat totes les seves forces i il·lusions en aconseguir els objectius que des d’Esquerra defensem. Durant el sopar es lliuraren uns recordatoris a totes les persones que han presidit el Casal Foment des de la represa democràtica.

Però el sopar no fou només això; també fou un moment de demostrar les diferents implicacions que Foment sempre ha tingut: per això el grup musical Civernets, que fusiona el so tradicional de les gralles amb recursos sonors acutals (“loops”), evidenciaren el compromís amb la cultura del nostre país; amb l’humor d’en Toni Albà un borbó desencaixat es sumà a la festa republicana i els parlaments finals de qui escriu aquestes línies a més dels d’Empar Pont, Ernest Benach i Josep-Lluís Carod-Rovira situaren en el moment polític actual la realitat de Foment.

La projecció del documental que s’inicia amb la imatge de l’històric local de Foment al Carrer de la Perla, feu de la vetllada una festa amb records de passat, vivències de l’avui i desitjos pel futur. El compromís per “Reus, la ciutat estimada i per Catalunya, la pàtria volguda” continua ben viu i ens empeny endavant.

Àngel Cortadelles i Bacaria

President del Casal Foment d’Esquerra-Reus.

(08/02/2007)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s