FOGAR: una participació activa.

Des del Govern estem treballant per tal que Catalunya estigui plenament present en els debats sobre els nous models de governança mundial.

Ja tenim acords signats amb organismes multilaterals com PNUD, FAO, UNRWA… però no ens volem quedar en el fet de ser uns col·laboradors econòmics per als projectes d’aquestes organitzacions de Nacions Unides. Volem participar activament en la definició de les polítiques de la mateixa forma que els estats i les ONG ja ho estan fent dins aquestes organitzacions.

Per això ens relacionem cada vegada amb més organitzacions i programes de Nacions Unides i a través de la CGLU i el FOGAR treballem per aconseguir que la veu dels governs no estatals sigui no només escoltada, sinó que es prengui com un referent de l’experiència que tenim en temes com l’avaluació de la cooperació al desenvolupament, els treballs a nivell mundial per lluitar contra el canvi climàtic o la lluita contra la fam al món.

Tenim experiència, participem amb els limitats recursos que tenim però on els estats tenen diners que de vegades no saben com aplicar, nosaltres tenim gent experta, idees i il·lusió.

Per això ens hem implicat aquests dies d’una forma activa en els debats que el FOGAR ha promogut en la seva reunió de Buró/Assemblea. Amb membres del govern de Senegal que preparen estratègies amb la FAO per lluitar contra la crisi alimentària, amb els grups actius i xarxes com NRG4SD que aportaran propostes a la cimera sobre el canvi climàtic i on l’argumentari que es prepara des del govern de Catalunya hi serà presentat; amb membres de governs no estatals de Sud Amèrica implicats en la cooperació Sud-Sud i en l’evolució cap a nous models de formació d’electes i membres de les seves administracions amb organitzacions com el PNUD amb qui el Govern de Catalunya ja hi treballa activament…

En fi, estem fent feina i en podríem i n’hauríem de fer més. La crisi és un element que ens obliga a ser austers i mesurats, però alhora l’injust finançament que patim ens impedeix no poder ser tant actius com voldríem, en el treball vers un nou model de governança i per nous models econòmics més justos, responsables i sostenibles.

De moment una mica més d’info sobre el FOGAR.

The FOGAR: Forum of Global Associations of Regions

In this context, the Forum of Global Associations of Regions was set up in March 2007 on the occasion of the 1st International Convention for a Territorial Approach to Development organised in Marseille by the CPMR, UNDP and Provence-Alpes-Côte d’Azur Region. This is the first mouthpiece for the world’s regions within a globalised system.

The founding regional associations of this network signed a “Declaration of the Regions on their participation in the governance of globalization”.

The Forum presently has 17 members:

The CPMR’s President and Secretary General have been entrusted with the presidency and secretariat of the Forum.

List of FOGAR member networks

Its actions:

The Forum has three main lines of action:

  • Shaping and promoting a regional dimension for development strategies within States and continental or sub-continental groupings;
  • Supporting the competences of regional players to help them formulate and implement their development projects;
  • Exchanging good practices between Regions throughout the world with regard to regional development and participating in the globalisation process.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: