Presents al món

El dimarts 16 de novembre de 2010 ha representat un dia especial pel que fa al reconeixement internacional de tradicions culturals importants als països catalans, amb el reconeixement com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat dels castells, el cant de la Sibil·la, la dieta mediterrània o d’altres nouvingudes com el flamenc.

És un clar exemple de com podem ser presents en l’escena internacional a partir d’allò que ens és quotidià, a més i per descomptat, del clar reconeixement de la nostra identitat cultural.

En aquest cas vull incidir especialment en el vessant internacional, ja que aquest brillant exemple ens ha de servir per convèncer-nos que ens cal sempre tenir el vector internacional a totes les activitats que es promoguin al Camp de Tarragona i el Baix Penedès. Recordem que avui el nostre territori, el nostre mercat ja és tot el món. Ja no ens serveixen visions localistes i cal que posem el focus des del més local cap al global.

Posarem alguns exemples de com els plantejaments d’Esquerra per al Camp de Tarragona i Baix Penedès integren l’eix internacional: quan parlem d’infraestructures (afavorir l’estratègic corredor del mediterrani), quan parlem de cultura i turisme (impulsar la internacionalització de les nostres indústries culturals i festivals; incloure com a paisatge cultural de la UNESCO les vinyes en terrasses al Priorat; crear rutes i promoure turísticament els elements declarats Patrimoni de la Humanitat), quan ens referim als emprenedors i l’impuls econòmic (presència a les fires internacionals; afavorir la internacionalització de les empreses), o quan ens referim a la URV (promoure la presència internacional a partir de l’excel·lència; reforçar el seu lideratge en l’espai euromediterrani com a seu de l’Euromed Permanent University Forum).

No només no podem viure d’esquenes al món sinó que hem de treballar sempre pensant en com estem presents en el món. Per afavorir-ho, des d’Esquerra plantegem que ens convé continuar amb les línies de treball que des del Govern ja hem desenvolupat aquesta legislatura des de tots els departament on hem tingut la responsabilitat directa.

I exemples clars de la feina feta són el Pla de l’Acció Exterior, la xarxa de delegacions, els consells territorials per a la internacionalització, el reconeixement internacional de federacions esportives catalanes, la presència de la llengua i cultura catalanes arreu del món, l’obertura a mercats internacionals de les nostres indústries culturals o la feina contínua d’ACC1Ó amb les empreses catalanes o captant inversions exteriors.

Si algú té clar que Catalunya té un lloc en el món, aquesta és la gent valenta d’Esquerra. I si ens feu confiança, així ho impulsarem des de les nostres comarques.

Àngel Cortadelles

Director General de Relacions Internacionals de la Generalitat de Catalunya

Publicat a “El Punt”, dijous 25 de novembre de 2010

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s