S’ha acabat la campanya….

Certament, s’ha acabat la campanya i els darrers dies els ànims dins els sectors indenpendentistes s’han escalfat i s’ha caigut en la malaurada estratègia d’anar uns contra els altres, retrets…. enlloc de l’enfoc positiu.

Hi ha persones, entre les que m’hi poso, que tenim l’ànim i l’esperança per lluitar per allò que creiem a partir de la història que hem viscut, sense renegar-ne, ja que el nostre no ha estat un camí ni curt ni fàcil. I per això tenim amb una clara voluntat d’explicar, d’enfocar el present i el futur d’una forma positiva. Per això, ara que podem triar entre les diferents opcions independentistes, jo faig una clara opció per ERC-Esquerra. I vull compartir amb tots vosaltres unes reflexions que ahir em passava un bon amic, escrites a partir de veure com han anat els darrers mítings dels partits independentistes per deixar clar que els qui defensem l’independentisme des d’Esquerra, no creiem que sigui justa la demonització que s’està fent de nosaltres:

1. ERC ha tingut un paper determinant en el creixement social de l’independentisme. Ara, aquest debat està normalitzat, està al carrer, arreu. Està entre els votants i simpatitzants de tots els partits catalanistes d’esquerres, de liberals, de conservadors, de democristians, de…

2. ERC ha tingut el monopoli de la representació electoral i parlamentària en els darrers 20 anys i ara l’independentisme ha anat creixent i s’ha fet transversal havent-hi persones que, partidàries de la independència, no s’han sentit representats per l’ideari d’esquerres d’ERC o per les decisions estratègiques que s’han pres com a partit, les quals han servit, precisament, per ampliar l’abast independentista, i també, i això és clau, per fer polítiques socials d’esquerres com mai s’havien fet a Catalunya.

3. Esquerra és un partit únic: republicà, d’esquerres, independentista, amb visió i acció territorial (de la debò) com cap altre partit, orientat al desenvolupament sostenible, sabedor la necessitat d’una economia basada en el coneixement. Un partit que no li han fet por mai els grans lobbies, ni les grans corporacions, ni els grans mass media (que mai ha tingut a favor i molt en contra). Un partit que no l’han untat amb calers.

4. Esquerra és un partit únic si agafem en conjunt lo anterior però no pas únic en cadascun dels seus elements desagregadament. No ho és en la visió de desenvolupament sostenible, …. no ho és, ara, en voler la independència, però si ho és en la visió de com assolir la independència: gradualment, amb passos sòlids i mentrestant fent polítiques d’esquerres i amb mans netes. ERC no pretén ser, no pot ser, un partit de tots els independentistes.

5. Ara han sortit altres fronts patriòtics independentistes (i amb alguna altra cosa més?) de diferents ideologies (quines?). Cap d’elles ha demostrat el més elemental respecte per un partit de 80 anys d’història, el partit de Macià i Companys, de milers i milers de persones militants i simpatitzants que al llarg de la història han bregat per una Catalunya lliure (i alguns hi han deixat la pell). Ara els nouvinguts (i benvinguts) es mostren com la solució immediata i express a tants i tants anys de lluita.

6. Tots aquests nous partits, que no han passat mai per les urnes, sense saber ningú quina representativitat real tenen, negadors i renegadors tots ells d’ERC i que entre ells no han sabut posar-se d’acord per personalismes messiànics (i en els que hi ha molta gent ben intencionada sense dubte), no poden ni podran resoldre res si és que esgarrapen vots d’ací i d’allà i entren al nou Parlament amb uns quants (pocs) diputats (sense programa).

7. És cert que és el moment històric de fer un pas al davant i arriscar-se pel futur en llibertat del país. Mai s’havien donat, potser, tantes i tantes circumstàncies i elements que facin que des de els vessants cultural, social, econòmic,… i de sentiment, es puguin tenir arguments per dir prou, s’ha acabat, adéu Espanya, aquí us quedeu. Però no podem confondre aquesta realitat per donar un pas endavant amb una fugida endavant sense cap mena de possible resultat positiu en el termini express, jugant frívolament amb els desitjos més íntims de molts (que compartim!). No es pot ser còmplices d’aquestes operacions basades en premisses falses, per molt ben intencionades que siguin.

8. Cal propostes lligades a la realitat i ERC representa encara avui un partit lligat a la realitat i a la il·lusió. Un partit únic: republicà, d’esquerres, independentista, amb visió i acció territorial (de la debò) com cap altre partit, orientat al desenvolupament sostenible, sabedor la necessitat d’una economia basada en el coneixement. Un partit sempre en lluita on el mateix partit no ha esta mai l’objectiu en sí mateix (i ben car que s’ha pagat sovint) sinó el país, el benestar de la seva gent. I així s’ha demostrat des d’una acció de govern ontundent i efectiva (mal explicada i amb soroll mediàtic dels que no ens volen) com en els serveis socials, la llengua, la recerca i la innovació, l’immigració, la projecció exterior, la cultura, el suport als municipis, a l’esport,…

Sabem governar, tenim projecte, tenim full de ruta i ho compartim i compartirem amb aquells que facin avançar cap el futur d’un país amb alts nivells de prosperitat i benestar que visqui en una societat cohesionada dins d’uns límits mediambientals sostenibles.

I en llibertat !!!

Visca Catalunya lliure !!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s