Va, som-hi!

És per a mi un gran honor assumir la responsabilitat de ser proposat com a cap de llista per Esquerra a les eleccions municipals de Reus, a l’espera de la ratificació per part de l’assemblea local. Prenc el relleu a l’Empar Pont amb moltes ganes de continuar treballant per la ciutat. Em sento hereu de la trajectòria històrica d’ERC, que a Reus ha fet una aportació fonamental tant en la planificació del futur de la ciutat com en la solució dels problemes immediats.
Com és propi del meu tarannà, assumeixo l’encàrrec amb afany constructiu, tal com he fet sempre treballant per Reus, per Catalunya i per una societat més justa: des de la societat civil, com a regidor i, els darrers anys, com a director general de Relacions Internacionals. Des de la meva responsabilitat he tingut l’oportunitat de conèixer diversos models i pràctiques de política municipal d’arreu del món, i us confesso que davant les bones idees no podia evitar d’imaginar-me com es podrien aprofitar per adaptar-les a Reus. I ara puc tenir, si voleu, l’oportunitat de fer-ho.
La situació actual no és plàcida. A la crisi econòmica que pateixen les famílies i els negocis, s’hi suma l’amenaça de desmantellament dels serveis públics bàsics per part de la dreta que ve, i l’atac constant contra Catalunya. Personalment tenia pensat continuar la meva carrera professional, però ho dec tot a la meva ciutat i al meu país; per això, quan l’executiva local em va demanar d’encapçalar la llista municipal d’ERC, vaig assumir el repte de preparar un programa polític esperançador que afronti amb realisme i efectivitat els problemes de tota la ciutadania.
El moment és massa delicat com perquè els qui compartim els mateixos valors de Macià i Companys ens quedem a casa o tancats en les nostres capelletes, i deixem el govern de la ciutat en mans dels qui impulsaran o permetran un retrocés nacional i social irreversible.
Per això, aquest és un repte que no assumeixo sol, sinó que espero fer-ho amb moltes més persones, fins i tot els qui podeu haver discrepat amb l’actuació d’ERC en el passat, però que per sobre de tot compartim el sentit del deure i les ganes de treballar per la prosperitat de Reus i de la gent que hi viu.

Va, som-hi!

Publicat al Diari de Tarragona, el 18 de gener de 2011

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s