TV3 sense senyal al País Valencià. De què tenen por?

#sensesenyal
Hi ha valors que són els impulsors i els que sostenen i donen sentit a les societats occidentals com són la democràcia, la justícia i les llibertats d’informació i expressió. Tots aquests principis bàsics han estat concatenats amb la decisió de govern valencià de Francisco Camps. Després d’anys de pressions i denúncies, ha acorralat l’Associació Cultural del País Valencià i l’ha forçat a tancar els repetidors que encara emetien TV3.

Tots seguim TV3 i sabem que pot ser qualsevol cosa menys un òrgan d’adoctrinament o programació de ments. Així doncs, de què tenen por els del PP? Han silenciat una oferta televisiva, una entre tantes que ofereix la TDT, malgrat que qualsevol persona pot seguir un canal de TV per internet. Es pensen que silenciant un mitjà acabaran amb el sentiments d’un poble, que desdibuixaran una realitat nacional.

Als governants de la Generalitat valenciana els molesta que pugui ser realitat que existeix una comunitat nacional i que compartir la mateixa llengua sigui una expressió de la seva identitat. Fer caure l’emissió d’un canal és símbol de censura i una mostra com entenen el món i la política alguns governants.

Aquestes setmanes vivim un esclat de l’ànsia de llibertat en societats que no l’han viscuda (a Tunísia, Egipte…) És frustrant que mentre això entusiasma la comunitat internacional occidental, a Espanya un govern es nega a acceptar la realitat que l’envolta i no té contemplacions a posar esparadraps a la boca de tots aquells que no hi combreguen.

Cal tenir present que l’entestament polític del PP valencià en aquest afer ha comptat amb la complicitat per omissió de l’executiu espanyol. Perquè si el Ministeri hagués exercit la seva competència tècnica estatal, com bé havia demanat i negociat el conseller Tresserras durant quatre anys, al final Francisco Camps hauria perdut la batalla contra TV3 i l’ACPV hauria guanyat la guerra. Amb tot, encara queda pendent una Iniciativa Legislativa Popular i tal com deia Eliseu Climent, “la batalla pot estar perduda, però no la guerra”.

Àngel Cortadelles és alcaldable d’ERC per Reus.

 

Publicat el 22/02/2011 a reusdigital.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s