Un futur amb les visions del món de totes les persones.

Les polítiques municipals són les més properes a la ciutadania ja que són aquelles que detecten amb més rapidesa dèficits i a les quals se’ls demana més immediates solucions. La situació econòmica actual no és per fer volar coloms, però en un 8 març no podem de deixar de reivindicar els esforços que s’han fet i volem fer en polítiques de dones.

La meva visió sobre com hem de treballar des de l’ajuntament per contribuir a aconseguir la igualtat efectiva de dones i homes, es fonamenta en la promoció d’accions transversals, és a dir, des de totes les àrees. Des d’àmbits com la cultura, l’educació, la via pública, les polítiques dels temps, l’urbanisme, la hisenda municipal… des de tots els àmbits es poden promoure experiències que cal impulsar decididament si volem aconseguir la plena igualtat des de la diversitat.

Us posaré un exemple dels anys que vaig ser regidor de l’Esport: vam aconseguir impulsar la pràctica de l’activitat física als centres de secundària de la ciutat i, de forma absolutament majoritària, de les noies, quan la realitat era que partíem de nivells baixíssims de presència femenina, cosa encara constatable en els clubs esportius, les seves juntes directives i en el número de noies practicants d’esport.

En aquest 8 de març, com a candidat d’Esquerra a l’alcaldia de Reus, reitero el meu compromís en continuar impulsant les polítiques municipals de dones. I ho dic jo, un home, alhora que com a persona intento aprendre a aplicar en la meva pràctica quotidiana i tarannà personal, els trets de visió femenina del món que els homes també podem tenir.

No entenc altra forma de veure el futur que promovent la diversitat i començant a aplicar les receptes des d’un mateix. I amb la visió del món amb ulls de persona, sigui dona, sigui home.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s