Inauguració del nou edifici de Fires i Congressos al Tecnoparc

Ahir vam participar en l’acte d’inauguració de l’edifici Tecnoparc que ha de passar a ser l’element central i de referència del Parc Tecnològic de Reus. D’entrada aquest edifici acull Tecnoredessa (incubadora i centre de negocis), el Centre de Fires i Convencions i la Cambra de Comerç de Reus. La inauguració representa un pas més en un llarg camí que l’any 1995 inicià el regidor Sarobé i que el llavors jove regidor de l’ajuntament de Reus, Ernest Benach, passà a liderar uns mesos després.

Fruit de l’anomenat “pacte de les SAM”, ERC, malgrat estar a l’oposició, es posà a treballar en la creació d’una nova manera d’entendre la promoció econòmica de la ciutat. D’aquesta voluntat i del treball del grup municipal d’Esquerra, en nasqueren Redessa i el Centre de Negocis. Tota una nova manera d’obrir camins per a l’economia, la gent emprenedora i una generosa i útil forma d’exercir la capitalitat i el treball cooperatiu en xarxa dins el territori.

És per això que ahir van poder celebrar el nou pas, aquesta nova realitat creada en un espai que representa una nova centralitat de Reus. Un àmbit físic que ha nascut gràcies a la fermesa de Jordi Bergadà i Ernest Benach, els quals, en el moment que s’havia d’imaginar com es volia que fos en el futur aquell tros de ciutat, van defensar que no fos un polígon industrial més, a l’estil dels existents, sinó que estés al servei de la innovació i de les noves maneres de l’economia.

16 anys després no només recollim fruits sinó que sembrem noves llavors. Aquest és el paper dels polítics des de les institucions, el millor exemple de la política ben entesa i feta amb generositat.

Per cert, ens hagués agradat una visita a les instal·lacions. Alhora, cal que pensem tots plegats a aplicar la innovació i el dinamisme a totes les situacions de la nostra vida, fins i tot a les inauguracions.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s