El règim de municipis de gran població

El ple de l’ajuntament de Reus del 28/1/2011 va aprovar de demanar al Parlament el reconeixement com a municipi de gran població i ahir es va fer la presentació als grups parlamentaris.

Algunes implicacions d’aquest reconeixement són que la Junta de Govern Local se li traslladen algunes competències del Ple i es modifica la seva composició, permetent la incorporació de noregidors. També, els districtes passen a tenir un paper molt important que facilitarà apropar l’administració al ciutadà. I una altra de les modificacions importants que permet el reconeixement de gran ciutat, la creació del Consell Social de Ciutat i la Comissió de Suggeriments i Reclamacions, que han de ser eines per fomentar una governança de la ciutat més participativa.

No es tracta d’un reconeixement simbòlic de Reus. Que som una ciutat, ho sabem perfectament des de fa molts segles. Aquest règim d’organització de municipis de gran població és una qüestió pràctica que dóna eines per possibilitar una gestió eficaç i de proximitat. I aquesta és la paraula important proximitat, apropar l’administració i els serveis a la ciutadania amb adaptació a la realitat més propera del barri.

En aquests moments que estem planejant el Reus del 2020 al 2050, amb un disseny que completarà el cercle de les variants i estarà molt més lligat al nostre àmbit metropolità, Reus necessitarà d’aquestes eines. Però la de més impacte pràctic per a la ciutadania, la divisió de districtes, no es pot improvisar sinó que requereix d’una feina ben feta. Ara amb el PGOU tindrem un instrument de gran ajuda i després haurem d’enfocar l’adaptació dels òrgans municipals perquè siguin més eficients.

Tot plegat no serà un procés que es farà en dos dies i, per tant, que ningú esperi resultats instantanis de l’aplicació d’aquest nou règim.

Ho hem de fer poc a poc i amb bona lletra i, sobretot, pensant en el millor i més eficient servei a la ciutadania. I és en aquesta manera de fer ciutat, sabent planificar a llarg termini, que a Esquerra sempre ens hi trobareu.

 

 

3 pensaments sobre “El règim de municipis de gran població

  1. És evident que hi ha molt per aprendre sobre això. Crec que va fer algunes coses bones en característiques també. Segueix treballant, gran treball!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s