Hi seran tots

El 22 de maig, a les urnes del País Basc hi seran presents totes les opcions. El Tribunal Constitucional ha revocat la il•legalització de les llistes de la coalició Bildu a les eleccions municipals. Després de les protestes dins i fora d’Euskadi, s’ha posat fi a una situació inadmissible, la possibilitat que una part de la població restés orfe d’una llista que els representés.

Aquesta és una premissa bàsica del funcionament de la democràcia: totes les opcions ideològiques han d’ésser admeses al debat. Quan dins de la societat s’articula una proposta de gestió del funcionament col•lectiu i es concreta en una candidatura i un programa, cal donar sortida a aquestes inquietuds. No s’hi val a trencar les regles del joc per excloure ningú. Per sort, la lògica democràtica s’ha acabat imposant.

La notícia va arribar molt tard, en temps de descompte dins del procés electoral. S’acostava la mitjanit de dijous i faltaven pocs minuts perquè s’esgotés el termini d’admissió de les llistes electorals.

Me’n vaig assabentar en un moment ben especial. Els membres de la candidatura d’Esquerra a Reus érem reunits a punt de començar la campanya, abans del ritual de l’enganxada del primer cartell. Vaig prendre la paraula per encoratjar-los en el camí que ens esperava. Els parlava de la bona feina feta fins ara i de la que resta per fer; de les persones amb qui volem parlar, dels mitjans a través dels quals anirem donant a conèixer les nostres propostes per a la ciutat.

Llavors, a través de la xarxa ens va arribar la bona notícia. La resposta va ser un aplaudiment general i espontani de tots els que érem reunits. És un motiu d’alegria, que al final s’hagi imposat el criteri de donar valor a les propostes democràtiques que han d’acabar amb la violència al País Basc.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s